Ahad, 6 Oktober 2013

Malam kekecewaan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Selamat datang semua

Tiada apa yang boleh ku katakan pada malam tadi kecuali penuh dengan kekecewaan. Masakah tidak, harapan menggunung untuk melihat pasukan kesayangan ku iaitu Johor Darul Takzim (JDT) beraksi di suku akhir tidak kesampaian. Itu dah satu hal, ditambah lagi dengan keperitan melihat Skuad The Read Warriors berpesta gol sehingga 6 - 1 pada tamat perlawanan memang aku tak dapat nak terima. Tidak cukup dengan itu, gelagat pemain import Kelantan yang beraksi menunjukkan skil ketika beraksi di tengah padang memang meloyakan. Ibarat memperkecilkan dan menghina pasukan lawan. Diharap insiden seperti ini tidak berulang lagi selepas ini.

Adakah dengan ketiadaan penjaga gol pasukan JDT, Al-Hafiz Hamzah meninggalkan lohong yang cukup besar di barisan pertahanan? Memang tiada apa yang kita dapat untuk menghalang takdir Allah apabila maut datang menjemput anak tunggal kepada Penjaga Gol JDT, Adam Farish yang kembali ke rahmatullah pada pagi sebelum JDT beraksi. Oleh itu, beliau terpaksa pulang untuk menguruskan jenazah anaknya. Al-Fatihah kepada rohnya. Semoga syurgalah tempatnya kelak.

Tidak tahu sama ada ia cuma ayat penyedap hati atau tidak, namun The Red Warriors selayaknya menang. Barisan yang diketengahkan cukup mantap dan mempunyai banyak pemain-pemain berkaliber. Sementara di tempat JDT pula, biarlah kegagalan pada malam tadi menjadi kunci kepada banyak kemenangan di masa akan datang. Tidak ada kejayaan yang akan datang kepada kita tanpa kita mengalami detik perit kepayahan sebuah kegagalan. Dalam kehidupan kita, kita pasti akan jatuh, namun apa yang penting adalah kita bangkit semula selepas jatuh tersebut.

Bagi kes JDT, sememangnya tidak dapat dinafikan sekiranya kekalahan besar ini berpunca kerana JDT banyak menumpukan dan melaburkan ke arah kesebelasan pemain utama, namun kurang perhatian diberikan kepada pemain simpanan. Diharap kelopongan di barisan pertahanan diberikan perhatian yang serius daripada pihak pengurusan JDT.

Luaskan Kuasamu Johor.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails