Khamis, 22 Disember 2011

Kembali bertugas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Selamat Datang semua

Selepas 5 hari bercuti, saya pun kembali semula ke Kuala Lumpur dan memulakan tugas seperti biasa. Cuti 5 hari itu sangat berbaloi untuk menghilangkan penat dan kebosanan bekerja. Sekarang, di pagi yang redup dan mendung saya kembali ke pejabat dengan penuh semangat. (Semangat-lah sangat.. ).

Photobucket

Beberapa hari yang lepas, saya ada mengatakan akan permainan video Angry Bird yang diperkenalkan oleh adik saya. Memang agak mengejutkan apabila dia berjaya menghabiskan kesemua level di dalam permainan tersebut. (Budak tengah cuti sekolah-lah katakan..) Jadi dengan agak 'berlagaknya' dia mengatakan cara saya bermain tidak sehandalnya. Tapi, itu masa mula-mula. Lepas beberapa ketika, dia mula bising-bising apabila kesemua rekod markah tertingginya saya pecahkan satu demi satu. Jadi dengan 'berlagaknya' saya menunjukkan markah saya kepadanya. Dengan tidak puas hatinya dia bising-bising di sebelah tidak ubah seperti Angry Bird. (Hehehe.. nasiblah kau dapat abang pembuli macam aku ni.)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Agak-agak apa dia buat? Lepas saya tamat bermain, dia pula bermain Angry Bird dan cuba dengan sedaya upanyanya untuk memecahkan rekod saya. Menggunakan motto kehidupannya, "Apa along boleh buat, saya pun boleh buat", dia berjaya! (Memang terkejut beruk gak la..). Jadi selepas itu, saya cuba untuk memecahkan rekodnya sekali lagi. (Dapat tu memang dapat, tapi dengan susah payah..). Dan bila dia tahu, dia pun cuba pecahkan lagi rekod tu.. begitulah jadinya berulang-ulang selama 2 hari saya di rumah.

Photobucket

Selepas 2 hari di rumah, kami bertolak ke Negeri Sembilan untuk bercuti selama 3 hari dan 2 malam di Teluk Kemang. Insya-Allah di kesempatan lain, saya akan masukkan sedikit gambar daripada Teluk Kemang. Panorama memang cantik seperti dahulu. ^^

Sekian sahaja untuk kali ini.
Salam.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails