Selasa, 26 Jun 2012

Di Bumi Kenyalang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Selamat datang semua

Berhabuk sekali lagi nampaknya blog aku ni selepas sebulan tak online. Di artikel sebelum ni, aku ada katakan tentang menghadiri temuduga. Memang aku diterima dan aku pun menerima tawaran tersebut. Dan, kerja kali ini memerlukan aku untuk berkelana ke negeri orang. Ketika tawaran tersebut sampai kepadaku, mereka terus menyatakan bahawa aku akan dihantar ke Sarawak sebaik sahaja aku bersetuju dalam tempoh masa seminggu, dan inilah fasa yang tidak menyeronokkan. Masa penerbangan aku ditangguh dan dipindahkan berkali-kali. Semua perancanganku memang terus kucar-kacir. Dan akhir sekali, 1 Jun 2012, aku telah pun memulakan tugasku di Bumi Kenyalang.

Sarawak memang sebuah negeri yang besar, lebih besar daripada Semenanjung Malaysia. Namun, di negeri yang besar ini, penduduknya tidak sampai pun 3 juta orang. Jadi kebanyakan muka bumi Sarawak ini memang dipenuhi dengan hutan.. dan kebanyakan kawasan fasilitinya masih di peringkat pembangunan. Dan sekarang, selepas hampir sebulan.. aku rasa boleh dapat menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling. Dan sekarang ni dalam peringkat untuk belajar bahasa Sarawak. Hehe..

Maaf sebab tiada sebarang gambar untuk artikel ini, sebab aku tak sempat nak upload. Mungkin di kesempatan akan datang aku akan letak gambar-gambar panorama yang menarik di Bumi Kenyalang ini.

Salam. ^^

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails