Jumaat, 6 Januari 2012

Pagi Jumaat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Selamat Datang semua

Photobucket

Selepas beberapa hari memikirkan perkara ini, saya memutuskan satu perkara iaitu untuk menjadi waktu pagi sebagai waktu untuk mengemaskini blog. Bukan apa, untuk mengelakkan dari tertidur selepas waktu subuh dan terlepas waktu kerja. (takkan nak update masa kerja.. ye tak?? Huhu..). Satu benda yang kita jangan buat selepas waktu subuh adalah tidur. Tapi, kalau dah ngantuk sangat, tidurlah selepas waktu matahari terbit. (sebelum matahari terbit, tahanlah mata tu..).

Tapi satu benda yang membencikan bila mengemaskini blog ini adalah, perisian laman sesawang mana yang hendak digunakan? Penjelajah (Explorer)? RubahApi (Firefox)? Krom (Chrome)? Secara peribadi, saya sukakan Rubah Api. Sebab dia cepat, flexible, boleh diharap dan memuaskan.. betul tak tipu. Lepas tu dia comel. (hehe..)

Photobucket
hehe.. kan? comel kan?

Tapi.. di lappy saya ni ada satu spyware yang cemburu dengan keintiman saya dengan rubah api ni. Terus kena block bila nak guna. Nak download balik pun tak boleh. Jadi, terpaksalah guna Chrome.. tapi bila dengan Chrome pula.. (laju tu memang la laju.. tapi..)

Photobucket

radin87
: Ok, begitu.. begitu.. begini.. begini..
Chrome :
Ok, begitu.. begitu.. begini.. begini..
radin87 : merah, kuning, putih, biru..
Chrome : hitam.. putih.. sahaja boleh
radin87 : tulisan itu dan ini
Chrome : ini sahaja boleh
radin87 :
jahanam
Chrome : .......ada aku kisah...?

Jadi, itu lah dia pergaduhan dengan Chrome. (benda basic jer boleh.. ) Jadi terpaksalah tukar dengan si penjelajah (Explorer). Boleh la tahan bila dengan Explorer. Tapi bila dengan Explorer ni...

Photobucket

radin87 : Ok, begitu.. begitu.. begini.. begini..
Explorer :
Ok, begitu.. begitu.. begini.. begini..
radin87 : merah, kuning, putih, biru..
Explorer : merah, kuning, putih, biru..
radin87 : tulisan itu dan ini
Explorer : tulisan itu dan ini
radin87 : ok, publish.
Explorer : .............................rolling..rolling..rolling....
radin87 : *&$%&^&$

Haih.. lambat pula bila guna explorer..(tak tau la korang kan.. mungkin korang takder masalah ni..). Nampaknya lepas ini kena beli laptop baru la jawapnya. Mesti.. mesti.. >.<

Sekian luahan hatiku di hari Jumaat ini,
Salam

2 ulasan:

LaLa berkata...

Lala x suke IE sebab sloe, mozilla pon same. guna chrome ngan opera je...

Radin87 berkata...

tau takper.. IE memang slow tahap gaban.. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails